Over Evelien

In 1975 ben ik geboren in Tilburg en opgegroeid in een Brabants dorp. Na de middelbare school volgde ik een opleiding tot theaterdocent aan de ArteZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daar ontdekte ik hoe leuk ik het vind om te schrijven. En om een tijdje in het buitenland te wonen. Na mijn diploma ben ik een jaar naar Spanje en New York gegaan. Weer terug in Nederland heb ik theaterles gegeven op theaterscholen en op basis- en middelbare scholen. En ben ik kinderboeken gaan schrijven.

Nu woon ik samen met Mark en dochter Sara in Amsterdam. Naast het schrijven, werk ik als coördinator voor een prachtig onderwijsproject IMC Basis. Hierbij krijgen de leerlingen van groep 7 en 8 iedere week les van bevlogen gastdocenten uit verschillende vakgebieden. Zo kunnen ze ontdekken wat ze later willen worden, waar hun talent ligt en wat ze leuk vinden om te doen. Het zijn waardevolle ontmoetingen die ik ook graag zelf voortzet als kinderboekenschrijver in de vorm van schoolbezoeken.

Op de site van de Schrijverscentrale lees je meer over mijn lesactiviteiten en workshops, en hoe je mij kunt boeken. Je kunt mij ook boeken als Schoolschrijver.

Wil je mij iets vragen of vertellen?