Boeken

De zomer waarin ik in een caravan woonde

Juno baalt als een stekker. In de zomer voor ze naar groep 8 gaat, kopen haar ouders een camping in een piepklein dorpje aan de andere kant van het land. Voor Juno voelt het als de andere kant van de wereld. Weg huis, weg school, weg vrienden.

Om haar ouders te laten voelen hoe boos ze is, besluit Juno geen stap buiten hun stacaravan te zetten. Alles verandert als de caravan van de buurvrouw in brand vliegt en Juno wel naar buiten móét. Die nacht ontmoet ze Dean. Hij neemt Juno mee op sleeptouw en laat haar zien hoe bijzonder de camping is. Zou het Juno dan toch lukken om zich thuis te voelen op de laatste plek waar ze ooit wilde wonen?

‘Help! Help!’ Ik krijg mijn ogen bijna niet open. Het is donker, maar door de gordijnen flikkert licht en ik hoor geknetter. Ik kijk naar de wekker. Het is halftwee. ‘s Nachts! ‘Brand!’ Ik gooi het laken van me af en spring uit bed. De deur van mijn slaaphok doe ik voorzichtig open. Het gele licht overspoelt me en een sterke brandlucht boort in mijn neus. Door het ramen zie ik vlammen uit de stacaravan rechts van ons komen. ‘Pap!’ gil ik. ‘Brand! Wakker worden!’

Hartverwarmende jeugdroman over verhuizen, vriendschap en zelfvertrouwen.

Lees hier een fragment.

2019

Tien vragen aan mijn vader

Lou krijgt op haar twaalfde verjaardag geen fiets, maar een vader cadeau. Ze heeft hem nog nooit ontmoet, maar nu heeft Duncan haar een kaart en een ticket gestuurd, met de uitnodiging om naar Tarifa, in het zuiden van Spanje, te komen. Ooit was hij de beste kitesurfer van de wereld. Nu runt hij daar een sappenbar.

Die uitnodiging komt voor Lou precies op het goede moment. Ze heeft op school iets verschrikkelijks gedaan waar ze mee worstelt en wil dolgraag even ontsnappen aan haar schuldgevoel. Gewapend met een lijst met vragen die ze haar vader wil stellen – Wat heb je de afgelopen twaalf jaar gedaan? Heb ik nog broers of zussen? Ben je ergens bang voor? Wat maakt je het gelukkigst? – reizen Lou en haar twee moeders naar Zuid-Spanje.

Onder de Spaanse zon leert Lou haar vader kennen, krijgt ze kitesurfles, wordt ze voor het eerst verliefd én ontdekt ze dat iedereen een tweede kans verdient – ook zij.

Jeugdroman (10+) over familie, zelfvertrouwen, pesten en tweede kansen.

‘Fris geschreven en uitgegeven.’ Degelukkigelezer.blogspot.com

‘Een boek waar je hart van opveert. Dat je bijblijft omdat het diep en luchtig tegelijk is.’ Leesfeest.nl

‘Hip, vrolijk en bijzonder. Zelfs als je allang de twaalf gepasseerd bent, is het een leuk boek om te lezen.’ Chicklit.nl

‘Een heerlijk boek, dat veel kinderen in de bovenbouw zal aanspreken.’ Leesbevorderingindeklas.nl

Tien vragen aan mijn vader werd in 2019 getipt tijdens de Kinderboekenweek in de Boekenmetro. Klik op de afbeelding hierboven en volg lijn 5 naar mijn boek.

2017

Waterwatje

Wat doe je als je wordt uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van de allerleukste jongen uit je klas, maar wel precies datgene gaat doen wat jij het allerengst vindt? Ebbie wil niets liever dan naar het feestje van Matteo gaan, totdat ze hoort dat ze gaan zwemmen. En dat durft ze niet meer sinds die vreselijke vakantie in Frankrijk twee jaar geleden. Niemand mag het weten, want welke elfjarige is nou bang voor water? Samen met haar beste vriendin Yasmine verzint Ebbie een plan.

Een grappig en opbeurend boek over waterangst, vriendschap én dappere jongens en meiden.

Wil je iets vragen of vertellen aan mij?